АБО ФАРМА-АБОВИТ D 400IU капки 15мл.

12,99 лв.
  • Марка: ABOPHARMA
  • Кат. номер: 0001

Витамин D3, известен също като холекалциферол, е една от формите на витамин D. Той е разтворим в мазнини витамин, който играе важна роля в човешкия организъм.

Основната функция на витамин D3 е да регулира нивата на калций и фосфор в организма. Той помага на организма да абсорбира калций от храната в червата и поддържа правилното ниво на калций в кръвта. Витамин D3 също така спомага за нормалното развитие и здраве на костите, тъй като калций е важен елемент за костите.Освен това, витамин D3 играе роля в имунната система, мускулната функция и възпалителните процеси. Той може също да има връзка със предотвратяването на някои заболявания като остеопороза, сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак и депресия. Въпреки това, изследванията в тази област все още продължават, а конкретните резултати изискват допълнително потвърждение.

НАЧИН НА УПОТРЕБА
НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ
НАЧИН НА УПОТРЕБА

Препоръчителен дневен прием: 1 капка дневно

Капе се под наклон приблизително 35 градуса.

Да не се превишава препоръчителния прием. Не е заместител на разнообразното ежедневно хранене.

Подходящо за бебета 0+, бременни жени и за всяка възраст.

НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява в оригиналната опаковка, на сухо място при стайна температура, не по- висока от 25°C. Да не се излага на пряка слънчева светлина! Да не се използва след изтичане срока на годност или ако целостта на опаковката бъде нарушена!